Vols fer alguna recomanació?

Res a veure

res a veure

 "Res a veure"  és la tarja de presentació de l'Associació Binari, constituida a finals de gener a Olot. Arnau Bielsa, Cisco ksl, Leila Cherifi, Alba Danés, Rafel Forga, Xevi Masmitjà Manel Quintana, Job Ramos, Maria Camila Sanjinés i Roger Serrat-Calvó exposen a la Galeria d'art Arcadi Calzada fins al 27 d'abril. res a veure 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un grup de persones residents a la Garrotxa, vinculades a l’àmbit del pensament i la creació actual, constituïm l’Associació Cultural Binari per a la promoció de l’art i cultura contemporània, reconeixent aquests principis:

- El nostre passat remot i recent ens serveix de referent per poder llegir i entendre les coses des d’una perspectiva contemporània. Ens sentim hereus dels moviments i les institucions que, des de la iniciativa pública i privada, han singularitzat Olot com un element imprescindible en el descobriment,  l’acompanyament i la visualització dels processos creatius actuals.  

- Busquem el coneixement, particularment la creativitat i el talent, com elements que mai no es poden malbaratar, menys encara en les circumstàncies presents de crisi global.

- Volem educar-nos la mirada en el pensament crític com a fonament de la cultura i la creació lliure, arrelada en el seu context i alhora en la universalitat.

- En l’àmbit cultural ens cal trencar la dinàmica mercantil com a valor únic, apostant per la creació d’espais i processos on els valors siguin: la creativitat, el rigor, el risc, l’empatia, el compromís, la crítica, el treball i la voluntat de compartir el coneixement.

Per tot això Binari es proposa:

- Promoure o organitzar directament exposicions, cursos, xerrades , beques, visites a tallers, intercanvis, publicacions, festivals, i qualsevol altra activitat que faciliti l’emergència del talent i la creativitat, generi un corrent de pensament contemporani i fomenti l’esperit crític.

- Aplegar i canalitzar les iniciatives dels nostres conciutadans que s’inspirin en aquest principis i vulguin actuar en la mateixa direcció facilitant l’intercanvi d’idees i el diàleg obert.

- Fomentar el pensament actual valorant en els processos creatius els conceptes de proximitat, autosuficiència, responsabilitat, sostenibilitat, coneixement obert i aplicació pràctica.

- Facilitar la continuïtat del treball que ens ha situat com a referent en l’acompanyament dels processos creatius emergents i deslocalitzats, servint alhora de caixa de ressonància dels col·lectius de creadors del nostre entorn.